درونگرایی؛ یک اختلال یا بیماری؟
حتماً تابحال در حالات و تحت عناوین مختلفی با این اصطلاح روبرو شدهاید اما به راستی درونگرایی به چه معنی است؟ آیا درونگرایی را میتوان نوعی اختلال روانی یا حالت غیرعادی قلمداد کرد؟ خب اجازه دهید تا ابتدا به آخرین پرسش پاسخ منفی دهیم! درونگرایی به هیچ عنوان یک اختلال روانی نبوده و نمیتواند یک شرایط غیر عادی قلمداد شود بلکه تنها یک تیپ شخصیتی با برخی نقاط مشترک بین انسانهاست. پس اگر درونگرا هستید، این به معنی نیاز به مشاوره روانشناسی نیست. خب حال با ما همراه باشید تا بیشتر و بهتری در مورد درونگرایان به توضیح و بررسی بپردازیم.
درونگرایان تفریحات متفاوتی دارند
آیا درونگرایی مایه نگرانی است؟
ببینید در واقع فرد درونگرا، شخصی است که محیطهایی آرام و با جو ملایم را بیش از فضاهای هیجانی دوست دارد. علیرغم چیزی که اکثر همسالان شما، معلمان یا حتی والدین ممکن است بگویند، درونگرا بودن یک مشکل روانی نیست و این کاملاً نرمال بوده و نیازی به مشاوره روانشناسی نیست. جالب است که بسیاری تحقیقات در کشور آمریکا نشان میدهند که بین سی تا پنجاه درصد جمعیت کشور درونگرا بوده و درونگرایی سبک شخصیت آنهاست. اینکه در بسیاری نقاط جهان افراد برونگرا در اکثریت هستند، باعث شده است تا سبک و سیاق جهانبینی انسانها به سمتی برود که نتوانند به خوبی افراد درونگرا را جذب کنند اما این بدان معنی نیست که درونگرایی باعث ترد شما از جامعه خواهد شد چون جهان در حال حرکت به سمت درک این تیپ شخصیتی است. اجازه دهید سراغ مفهوم درونگرایی برویم.
درونگرایی چه مفهومی دارد؟
رایجترین توصیفی که برای درونگرایی و درونگرایان وجود دارد این است که این افراد با معاشرت اجتماعی دچار خستگی شده اما با تنهایی دوباره شارژ میشوند! این یعنی برخلاف عامه افراد تنهایی برای درونگرایان ابداً خستهکننده نیست. البته باید گفت که این تمام آنچه که به آن درونگرایی میگویند نیست! هر کسی در هرکجای جهان با خلق و خوی خاصی متولد میشود؛ یعنی به سبک خاصی انرژی میگیرد و روش مشخصی برای تعامل با جهان دارد. درونگرایی و برونگرایی دو روی یک سکه هستند و بخش اعظمی از آنها وابسته به ژنتیک شماست، یعنی در هنگام تولد شما مشخص میشوند اما در این بین نمیتوان نقش تربیت و تجربه را نیز نادیده گرفت. نکتهای که مهم است و باید به آن توجه کرد این است که درونگرایی یا برونگرایی ابداً ربطی به میزان اعتماد به نفس افراد ندارد؛ اگر والدین و سایر اطرافیان شما با درونگرایی شما کنار آمده و آن را یک نوع منش صحیح بدانند شما یک درونگرای معتمد به نفس خواهید شد و اگر آنها چنین منشی را مذمت کرده و شما را به شکل مداوم به تغییر رویه تشویق کرده باشند احتمالاً شخصی با اعتماد به نفس کم خواهید شد.
باید به تفاوتهای ذاتی افراد احترام گذاشت
مهمترین ویژگی درونگرایان چیست؟
درونگرایی باعث میشود تا شما دایره محدودی از دوستان داشته باشید و خیلی از آشنایی با افراد جدید لذت نبرید. این موضوع ناشی از حاشیه امنی میشود که معمولاً دور خود میکشید تا در صورت نیاز در هر لحظه بتوانید به تنهایی خود وارد شده و از آن لذت ببرید چون تنهایی برای افراد درونگرا منشأ انرژی است. البته باید خاطرنشان کرد که همه درونگرایان به یک شکل نیستند و ممکن است دارای تفاوتهای اساسی باشند اما این اصل که تنهایی نقطه مورد علاقه آنهاست بین همه مشترک است.